Αγκινάρα

2015-01-08 19:42

 

                        Αγκινάρα:

    Η αγκινάρα είναι από τα πιο διαδομένα λαχανικά, καλλιεργείται σε ειδικούς αγρούς (αγκιρανότοπους)  ή στις άκρες των χωραφιών. Οι αγκινάρες τρώγονται ωμές όταν είναι τρυφερές, σαν σαλάτα, βρασμένες ή μαγειρεμένες. Ειδικές ποικιλίες μπορούν να συντηρηθούν μέσα σε ξίδι.

    Περιέχουν την κιναρίνη, μία πικρή ουσία, με θεραπευτικές ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις του ήπατος.

    Συγγενικό είδος με την αγκινάρα είναι η αγριαγκινάρα που είναι ένα είδος που απαντάται στην ελληνική χλωρίδα. Επίσης το γνωστό σε όλους γαϊδουράγκαθο είναι συγγενικό είδος με την αγκινάρα.

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode