Αμερικάνικο καναρίνι

2014-02-28 20:15

Αμερικάνικο καναρίνι

Ο «Αμερικανός τραγουδιστής» επιστημονική ονομασία Serinus canaria domesticus είναι ένα είδος αναγνωρισμένο το οποίο προέρχεται από τις Η.ΠΑ. Είναι  επίσης γνωστό ως  «κίτρινο καναρίνι». Φτάνει σε μήκος τα 14,6 εκατοστά με προσδόκιμο ζωής τα 10 χρόνια. Είναι ένα είδος με πολλά προσόντα στο κελάηδισμα.

Το Αμερικάνικο καναρίνι είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των ιδιοκτητών των πτηνών, λόγω της ευχάριστης  προσωπικότητάς του  και του όμορφου τραγουδιού του.

Τους αρέσει να κάνουν μπάνιο καθημερινά και πρέπει να τους παρέχεται άφθονο καθαρό νερό για να το πράξουν. Το περιβάλλον τους δεν πρέπει να είναι υγρό, δροσερό ή με ρεύματα, και εάν τους δοθεί χώρος για ηλιοθεραπεία, θα πρέπει επίσης να έχουν μια σκιασμένη περιοχή για να προστατευθούν από τον καύσωνα .
 

Η ποικιλία αυτού του καναρινιού αποτελεί μια καλή επιλογή τόσο για τον αρχάριο αλλά και για τον έμπειρο χομπίστα. Είναι ισχυρό  και ανθεκτικό στις ασθένειες και ως εκ τούτου εύκολο στη φροντίδα του.
   Έχει κερδίσει σε πολλούς διαγωνισμούς κελαηδίσματος εξαιτίας της ποιότητας και της ποικιλίας του τραγουδιού του .

Πέρα από το θαυμάσιο τραγούδι του είναι γνωστό και για την ομορφιά του η οποία παράγεται σε διάφορους χρωματισμούς όπως κίτρινο , λευκό , στιλβωμένο , πράσινο , μπλε, πορτοκαλί , χάλκινο , καφέ , fawn , και άλλα.

Βιβλιογραφία

Ο

 

 

 
  1. https://www.birdchannel.com
  2. https://animal-world.com

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode