Αναπαραγωγική διαδικασία. Τι θα γίνει αν δεν πράξω τίποτα το βοηθητικό;

2013-08-08 12:56

Δεν ακολούθησα την προτεινόμενη από τους ειδικούς αναπαραγωγική διαδικασία για τα καναρίνια μου. Τί θα γίνει;
           Πολλά ωραία και σωστά διαβάζουμε σε διάφορα έντυπα και στο ίντερνετ για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στο ζευγάρωμα των καναρινιών.
           Έτσι λοιπόν διαβάζουμε για το ότι το καλύτερο είναι να ξεκινήσουμε με τη γνωριμία του ζευγαριού εν αρχή μόνο με ακουστική επαφή και στη συνέχεια και με οπτική μέσω ενός ειδικού γι' αυτή τη δουλειά κλουβιού που λέγεται ζευγαρώστρα. Αυτό γίνεται για να πυρώσουν τα καναρίνια όπως λένε αυτοί που ασχολούνται μεθοδικά με την αναπαραγωγή αυτού του είδους.
          Στη συνέχεια μας προτείνουν οι ειδικοί τη χρήση βοηθητικών τροφών, όπως αυγοτροφή, βιταμίνες κ.α.
           Το ερώτημα αυτού του άρθρου είναι το τι θα γίνει αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία της προετοιμασίας που μας προτείνεται από τους ειδικούς και αν μια τέτοια παράληψη θα οδηγήσει στην αποτυχία της αναπαραγωγικής διαδικασίας.
           Είναι σύνηθες σε μας τους αρχάριους που ξεκινάμε πρώτη φορά αυτή την προσπάθεια αναπαραγωγής των αγαπημένων μας πτηνών και λόγο της οικονομικής στενότητας που όλοι λίγο πολύ έχουμε, να μην έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε δύο κλουβιά, ή μη έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις δεν ακολουθήσαμε την προτεινόμενη αναπαραγωγική διαδικασία και ενώσαμε το ζευγάρι εξ' αρχής στον ίδιο κλουβί.
        Σε αυτές τις περιπτώσεις θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τους αναγνώστες μας λέγοντας τα εξής:
        Τα πουλάκια χρειάζονται κατ' αρχήν χρόνο προσαρμογής για τη γνωριμία με το χώρο και μεταξύ τους. Μία καλή διατροφή θα βοηθήσει οπωσδήποτε αλλά δεν χρειάζονται και εδώ υπερβολές γιατί θα οδηγηθούμε στην παχυσαρκία. Λίγη βιταμίνη του εμπορίου και που  και που λίγο αυγό καλά βρασμένο είναι αρκετό.
       Αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσουμε πως η φύση από μόνη της θα κάνει το έργο της. Η συμπεριφορά των πουλιών θα αλλάζει καθημερινά. Αν το ζευγάρι ταιριάξει και δεν έχουμε τσακωμούς σύντομα θα ακολουθήσουν τα πρώτα φιλιά, το τάισμα της θηλυκιάς από τον αρσενικό και τελικά η κατασκευή της φωλιάς με το ειδικό νήμα που θα παρέχουμε. Προσοχή, το νήμα θα το βάλουμε στο κλουβί μόνο όταν δούμε τη θηλυκιά να σκίζει χαρτιά και να προσπαθεί να τα τοποθετήσει μέσα στη φωλιά.
      Στο τέλος αν όλα πάνε καλά θα ακολουθήσει και το ζευγάρωμα των πουλιών μας κάτι που θα αποφέρει γονιμοποιημένα αυγά και τελικά τους νέους προσδοκώμενους νεοσσούς.
      Όσοι λοιπόν δεν ακολουθήσατε την προτεινόμενη από τους ειδικούς αναπαραγωγική διαδικασία, μην ανησυχείτε, η φύση θα κάνει το έργο της δώστε όμως χρόνο στα πουλάκια έχει το καθένα το δικό του ρυθμό. Καλή αναπαραγωγική χρονιά σε όλους!!!

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode