Κονγκό τέτρα (phenacogrammus interruptus)

2014-04-28 22:52

  

  To Κονγκό τέτρα  (Phenacogrammus interruptus) κατάγεται όπως μαρτυρεί και το όνομά του από την Αφρικανική ήπειρο. Συναντάται στην κεντρική λεκάνη του ποταμού του Κονγκό. Τα όμορφα χρώματά του το κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλές στους φίλους του ενυδρείου.

    Τα αρσενικά φτάνουν τα 8,5 cm και τα θηλυκά έως και 6 cm. Τα αρσενικά διαθέτουν περισσότερα χρώματα από τα θηλυκά , με το ουραίο και το ραχιαίο πτερύγιο να είναι πιο εκτεταμένα.

    Όποιος θελήσει να φιλοξενήσει στο ενυδρείο του αυτού του είδους ψάρια, θα πρέπει να έχει υπόψιν του ότι ζουν σε μαλακό και καλά φιλτραρισμένο νερό.

    Οι ιδανικές συνθήκες νερού είναι οι κάτωθι:

    Σκληρότητα: 4-18 ° , dGH Ph: 6.2 , Θερμοκρασία: 24-27 ° C

    Ζουν πιο άνετα σε ένα ενυδρείο με χαμηλά επίπεδα φωτός. Τα όμορφα χρώματα του ουράνιου τόξου αυτού του ψαριού θα δείξουν  καλύτερα σε χαμηλότερα επίπεδα φωτός.

    Τα τέτρας αυτά είναι παμφάγα, θα φάνε με άνεση ό,τι τους προσφερθεί.

    Για την  αναπαραγωγή αυτών των ψαριών χρειάζεται ένα σχετικά μεγάλο ενυδρείο αναπαραγωγής, το οποίο θα πρέπει να είναι καλά φυτεμένο. Αρχικά  καλό είναι για κάποιο διάστημα να διαχωρίσουμε τα αρσενικά από τα θηλυκά ταΐζοντάς τα ζωντανά τρόφιμα μέχρι τα θηλυκά να αυξήσουν τα αποθέματα λίπους τους  και οι αρσενικοί να αρχίσουν να αναδεικνύουν πιο έντονά τα χρώματά τους. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μια «κυρία» σε έναν «άνδρα»  στο ειδικά όπως είπαμε προετοιμασμένο ενυδρείο αναπαραγωγής. Εάν επιτευχθεί η αναπαραγωγή τους, το θηλυκό Θα γεννήσει μέχρι 300 αυγά. Τα ιχθύδια είναι αρκετά μεγάλα και μπορούν να τραφούν απευθείας με​​ γαρίδες άλμης.  

    Μπορούν να συγκατοικήσουν με ασφάλεια με άλλα tetras παρόμοιου με αυτά μεγέθους , Rainbowfish, Corydoras, Loricariids, Synodontis και με ειρηνικές cichlids. Δεν ενδείκνυται να τοποθετηθούν με μικρότερου μεγέθους ψάρια, διότι θα τα δουν σαν ορεκτικά…

    Οι «κονγκολέζοι» μπορούν να ζήσουν έως και πέντε χρόνια.

 

Βιβλιογραφία

  1. www.seriouslyfish.com
  2. en.wikipedia.org/wiki/
  3. https://fishsabby.com/

 

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode