Adonis tetra

2014-01-19 19:38

Άδωνις Tetra

    To  "Adonis Tetra", "Lepidarchus Adonis", ονομάζεται μερικές φορές και "Jellybean Tetra".  Ορισμένες φορές ονομάζεται και  Αφρικανική Tetra.  Βέβαια υπάρχουν πολλά tetra που προέρχονται από την Αφρική.  Το συναντάμε στις χώρες Γκάνα,  Λιβερία,  Σιέρα Λεόνε και στην  Ακτή του Ελεφαντοστού.

    Το Adonis Tetra μπορεί να φτάσει μόλις τα 2 εκατοστά (περίπου μια ίντσα) πρόκειται για  ένα από τα μικρότερα ψάρια που κοσμούν τα ενυδρεία.

    Οι Κατάλληλες συνθήκες του νερού γι’ αυτά είναι:  ρΗ μεταξύ 5,8 και 7. Θερμοκρασία μεταξύ 22 και 26 βαθμών C με νερό σχετικά μαλακό.

    Είναι ευαίσθητο ψάρι και συνεπώς μη κατάλληλο για αρχάριους χομπίστες.

    Τρέφεται με ζωντανή τροφή όπως γαρίδες άλμης, προνύμφες κουνουπιών αλλά και με ξηρά τροφή.

    Είναι σμηνόψαρο. Μία ομάδα έξι τουλάχιστον ατόμων θεωρείται απαραίτητη για την επιβίωσή του στο ενυδρείο. Μπορεί να συμβιώσει με άλλα μικρού μεγέθους ψάρια όπως το Neon Tetra και τους συγγενείς του. Επίσης το μικρότερο είδος των Rasboras θα ταίριαζε πάρα πολύ καλά μαζί του.

    Τα αρσενικά έχουν περισσότερο στρογγυλοποιημένο το πρωκτικό τους πτερύγιο απ’ ότι τα θηλυκά των οποίων είναι πιο μυτερό.

    Οι συνθήκες του νερού είναι πολύ σημαντικές για την αναπαραγωγή τους. Το νερό πρέπει να είναι πολύ μαλακό  κατά προτίμηση αρκετά κάτω από 2GH. Θα πρέπει επίσης να είναι όξινο και το  ρΗ στο 6. Το ενυδρείο αναπαραγωγής θα πρέπει να φωτίζεται αμυδρά. Εάν οι συνθήκες του νερού που περιγράψαμε παραπάνω είναι οι κατάλληλες, αυτό το ψάρι είναι εύκολο να αναπαραχθεί.  Το θηλυκό γεννά 20-30 αυγά.  Μετά την ωοτοκία, οι γονείς πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από το ενυδρείο. Τα αυγά εκκολάπτονται σε περίπου 36 ώρες και τα μωρά μπορούν να κολυμπήσουν μετά από μια εβδομάδα. Τα βρέφη αρχικά θα τραφούν  με εγχυματικά για αρκετό διάστημα έως ότου μπορέσουν να καταναλώσουν μεγαλύτερα σε μέγεθος τρόφιμα.

 Βιβλιογραφία

  1. https://bettatrading.com.au/

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode