Αμερικανός τραγουδιστής (American Singer Canary)

2018-05-07 18:00

 

 
 
            Ο Αμερικανός τραγουδιστής των Καναρινιών περιγράφεται από πολλούς ως το καλύτερο πουλί-κατοικίδιο ζώο.
Γιατί;
Επειδή εκτρέφονται όχι μόνο για να είναι σπουδαίοι τραγουδιστές αλλά και για  την εκπληκτική τουεμφάνιση .
Το σχέδιο ήταν να δημιουργηθεί ένα καναρίνι κατά τα  2/3 γερμανικό Roller και κατά το 1/3 Border – Το roller  είναι ένας καλός και σεβαστός τραγουδιστής από τη Γερμανία και το Border ένα όμορφο καναρίνι από τη Μεγάλη Βρετανία.
To κελάηδημά του  είναι πιο έντονο από το Roller 's - αλλά πιο μαλακό από το border.
Η ιδέα λοιπόν ήταν να δημιουργηθεί ένα καναρίνι τόσο ευχάριστο στο μάτι όσο και στο αυτί.  Αυτά τα καναρίνια χρησιμοποιούν τόσο ψηλές όσο και χαμηλές νότες, δημιουργώντας έτσι ευρύ μουσικό ρεπερτόριο. Την  φυλή αυτήν ονειρεύτηκε τη δεκαετία του 1930  μια ομάδα γυναικών που έγινε γνωστή ως ..."Οι Οκτώ της Βοστώνη νοικοκυρές"
Αυτές οι γυναίκες άρχισαν και οργάνωσαν το πρόγραμμα αναπαραγωγής για τον αμερικανικό τραγουδιστή των Καναρινιών. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε μάλλον αυτό που αρχικά ονειρεύτηκαν, καθιστώντας το πουλί αυτό ως το πιο διαδεδομένο καναρίνι της Αμερικής.  Τα περισσότερα καναρίνια στις ΗΠΑ είναι απόγονοι του αμερικανικού τραγουδιστή και ονομάζονται συχνά "Αμερικανοί τραγουδιστές" κατά άγνοια.
Σε τι χρώματα θα τον συναντήσουμε;
·         πράσινο
·         κίτρινο
·         άσπρο
·         "μπλε" (γκρι σχιστόλιθου)
·         πορτοκαλί
·         μπρούντζινο
·         καφέ
·         καφέ του ελαφιού
·         ή ποικίλο.
Ένας αληθινός γνήσιος εγγεγραμμένος Αμερικανός Τραγουδιστής απαγορεύεται να τροφοδοτηθεί με τεχντιτό χωρωματισμό διά μέσου τροφών αν θέλει να αφεντικό του να τον παρουσιάσει σε κάποιο διαγωνισμό.
Έχουν μεσαίο μέγεθος ... περίπου 5 3/4 ίντσες.[1]
 
 

                                     Προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία

 
Το αμερικάνικο καναρίνι θεωρείται μεταξύ των ιδιοκτητών πουλιών συντροφιάς ως ιδανικό κατοικίδιο ζώο. Διότι λόγω της κοινωνικής φύσης του  και της ενεργητικής προσωπικότητάς καθίσταται  πολύ φιλικό και προσιτό τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους εκτροφείς. Όπως τα περισσότερα καναρίνια έτσι κι αυτό δραστηριοποιείται περισσότερο την αυγή και νωρίς το πρωί.Το άκουσμά του  θα μπορούσε να βοηθήσει στην χαλάρωση του μυαλού και να λειτουργήσει ως αντιστρές.
 Γενικά είναι ήπια πουλιά και μπορούν να περάσουν πολύ καλά και με άλλα πτηνά διαφορετικών ειδών, όπως άλλες ράτσες καναρινιών αλλά είναι επίσης σημαντικό να μην συγκατοικήσει  με τις πιο επιθετικές ράτσες πουλιών, όπως οι κοινοί παπαγάλοι,  ή τα lovebirds

 

Υγεία και Φροντίδα

Αυτά τα πουλιά αγαπούν πολύ το νερό και καθημερινά  θα πάρουν ένα χαλαρωτικό λουτρό. Όταν τα τοποθετείτε σε κλωβούς , συνιστάται  να εκτεθούν στο ηλιακό φως για ορισμένο χρονικό διάστημα, ειδικά το πρωί, για να αποκτήσουν αρκετή ποσότητα βιταμίνης D και για καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης Α από τις τροφές που τρώνε. Έχουν αρκετά ευαίσθητα πόδια γι 'αυτό είναι σημαντικό τα κλουβιά τους να είναι καθαρά και καλά συντηρημένα για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα στα πόδια.
Πρέπει  να τρέφονται με διαφορετικές τροφές πουλιών  αλλά συνιστάται να συμπεριλαμβάνονται τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή τους. 
Η τοποθέτηση σε κλουβί είναι πολύ σημαντική για τη φροντίδα των καναρινιών. Τους αρέσει περισσότερο όταν η θέση τους είναι ψηλά, αυτό σημαίνει ότι όσο ψηλότερα είναι ο κλωβός, τόσο καλύτερα είναι γι 'αυτά. 
 
Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημοτικότητα αυτού του είδους είναι ο διάσημος χαρακτήρας  κινουμένων σχεδίων "Tweety Bird" και των Looney Tunes. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους το κίτρινο καναρίνι  έχει περισσότερη ζήτηση από τα υπόλοιπα.[2][3]
Ο Αμερικανός τραγουδιστής των Καναρινιών  ανήκει στην κατηγορία των «καναρινιών φωνής», εκτρέφονται για το τραγούδι τους  και όχι για τη σωματική εμφάνιση ή το χρώμα τους. Κάθε φυλή έχει ένα ξεχωριστό τραγούδι και ένα καλά καθορισμένο πρότυπο τραγουδιού.  Πρόκειται για ένα αρκετά μικρό εύρωστο πουλί που φθάνει σε μήκος περίπου 5,3 / 4 ίντσες (14,6 cm). 
Διαθεσιμότητα: Οι Αμερικανοί τραγουδιστές των Καναρινιών αναπτύχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν είναι διαθέσιμοι αλλού. Συχνά είναι διαθέσιμα σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων και μπορούν επίσης εύκολα να βρεθούν μέσω εκθέσεων πουλιών, κλαμπ πουλιών, κτηνοτρόφων και στο διαδίκτυο.[4]Ο συνδυασμός της ποιότητας του τραγουδιού του και της ελκυστικής εμφάνισής του το  έχει αναδείξει ως ένα από τα πιο δημοφιλή καναρίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.[5]
Παρά όμως τις προσπάθειες, ο αμερικανικός τραγουδιστής δεν αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια ΟρνιθολογικήΣυνομοσπονδία (ΚΟΑ).Ένας λόγος για αυτό είναι ότι  δυστυχώς στην Ευρώπη και σε πολλές άλλες χώρες δεν είναι τόσο γνωστός[6]
Η μέση διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται μεταξύ επτά και δώδεκα ετών, με δέκα να είναι ο μέσος όρος. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις έχουν φτάσει και τα 22 χρόνια! Ορισμένοι αμερικανοί τραγουδιστές μπορεί να είναι αρκετά επιθετικοί. Έχει αναφερθεί ότι τα πράσινα πτηνά μπορεί να είναι πιο επιθετικά από άλλα χρώματα, αν και αυτά μπορεί να είναι και οι καλύτεροι τραγουδιστές. 
 
kanariomaxos.blogspot.gr[1] www.canaryadvisor.com/american-singer-canary.html
[2] birdguide.com
[3] https://petadore.com/american-singer-canary/
[4] animal-world.com 
[5] https://www.beautyofbirds.com/americansingercanaries
[6] www.birds2u.info/american_singer_canary.
 

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode