Aphyocharax anisitsi

2014-02-13 21:08

Aphyocharax anisitsi

Bloodfin Tetra

Από Βραζιλία, Παραγουάη και Αργεντινή προέρχεται το ψάρι αυτό όπου ζει σε ρέματα, ποτάμια και παραπόταμους ιδίως σε περιοχές που σκιάζονται από τη βλάστηση της ζούγκλας. Συνεπώς, αν θελήσουμε να υιοθετήσουμε στο ενυδρείο μας τέτοιου είδους ψάρια θα πρέπει να φυτέψουμε καλά την δεξαμενή μας. (ενυδρείο).

Το είδος αυτό αρέσκεται στα άλματα, το ενυδρείο απαραιτήτως πρέπει να έχει καλά τοποθετημένο καπάκι διότι αν βρουν την ευκαιρία θα πηδήξουν έξω από αυτό.

Το μήκος τους φτάνει τα 5,5cm

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του είδους  (όπως το όνομά του σημαίνει) είναι το χρώμα «κόκκινο αίμα» της ουράς, του ραχιαίου και πρωκτικού πτερυγίου, ενώ το υπόλοιπο σώμα καλύπτεται από χρώμα ασημί.  

Συνθήκες νερού

Θερμοκρασία: 18-28 c

pH: 6-8

Σκληρότητα: 54-447 ppm

Γενικά τα Bloodfin tetras μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές συνθήκες νερού στην  αιχμαλωσία, αν το νερό της βρύσης είναι αποχλωριωμένο.

Διατροφή

Aποξηραμένα, κατεψυγμένα και ζωντανά τρόφιμα.

Συμπεριφορά και συμβατότητα

Αρκετά ειρηνικά ψάρια , αλλά ορισμένες φορές μπορεί να καταπνίξουν μικρούς μακρύπτερους ή βραδυκίνητους συγκατοίκους. Μπορούν να συμβιώσουν με characids, γατόψαρα Corydoras και τα μικρά Loricariids. Πάντα πρέπει να τα κρατούμε σε μια ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων.

Σεξουαλικός διμορφισμός

Τα αρσενικά τείνουν να είναι πιο αδύνατα από τα θηλυκά, και να αναπτύσσουν μικρούς γάντζους στο πρωκτικό πτερύγιο. Επίσης αναπτύσσουν ακτινωτές γραμμές  καθώς ωριμάζουν.

Αναπαραγωγή

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε  ένα ξεχωριστό ενυδρείο ωοτοκίας (περίπου 20 λίτρα). Αυτό πρέπει να έχει πολύ χαμηλό φωτισμό και να περιέχει συστάδες από πλατύφυλλα φυτά όπως java βρύα. Εναλλακτικά, μπορείτε  να καλύψετε τη βάση του ενυδρείου με κάποιο είδος ματιών-δίχτυ. Αυτό θα πρέπει να είναι  τέτοιο ώστε τα αυγά να μπορούν να πέσουν μέσα από αυτό, αλλά αρκετά μικρό έτσι ώστε οι ενήλικες να μην μπορούν να τα φτάσουν


 

Όταν τα θηλυκά είναι αισθητά γεμάτα με  αυγά και τα αρσενικά εμφανίζουν καλύτερα τα χρώματά τους, επιλέξτε το παχύτερο θηλυκό και το καλύτερο σε χρώμα αρσενικό και μεταφέρετέ τα στο ενυδρείο ωοτοκίας.

Τα ταΐζουμε με πολλά ζωντανά και τα κατεψυγμένα τρόφιμα μέχρι να παρατηρήσουμε τα αυγά. Τα αυγά συνήθως εναποτίθενται ανάμεσα στα φυτά, αλλά δεν είναι κολλητικά σε υφή, έτσι πολλά θα πέσουν στον πυθμένα ή ακόμα και θα επιπλέουν. Το θηλυκό εναποθέτει 300-500 αυγά!

Οι ενήλικες θα πρέπει να αφαιρεθούν μετά την γέννα, δεδομένου ότι θα φάνε τα αυγά αν βρουν την ευκαιρία. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 24 ώρες. infusoria αρχικά και microworm ή / και γαρίδες άλμης nauplii στη συνέχεια θα αποτελέσουν την τροφή τους.

 
 

 

Βιβλιογραφία

  1. https://en.wikipedia.org
  2. www.seriouslyfish.com
  3. https://www.aquaticcommunity.com
  4. https://www.fishandtips.com

 

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode