APHYOCHARAX PARAGUAYENSIS

2015-12-19 21:28

APHYOCHARAX PARAGUAYENSIS

Aphyocharax paraguayensis

Aphyocharax paraguayensis
Οικογένεια: Characidae, Υποοικογένεια Aphyocharacinae


Προέλευση: λεκάνη του Ρίο Παραγουάη στη Βραζιλία, Βολιβία και την Παραγουάη. Εμφανίζεται σε μικρά ποτάμια και ρέματα που έχουν επισκιαστεί από τη βλάστηση.

Συμβατότητα / Ιδιοσυγκρασία: Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το ψάρι μπορεί να τρομοκρατήσει εύκολα ένα κοπάδι από μεγαλύτερα ψάρια. Θα πρέπει να φυλάσσονται σε μια ομάδα τόσων ατόμων όσων ώστε να αισθάνονται ασφαλή  μειώνοντας έτσι την εσωτερική επιθετικότητα, γι 'αυτό προτείνουμε 9 ή και περισσότερα σε ένα κοινό ενυδρείο.  Την ένταση αυτή μπορεί να την μειώσουμε  αν τα ρίξουμε μέσα σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο. Δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με ψάρια που διαθέτουν μακριά πτερύγια διότι θα τα τσιμπήσουν.

           Σε αυτά τα ψάρια αρέσει να κολυμπούν στο άνω ήμισυ του ενυδρείου, αρκετά κοντά στην επιφάνεια, και να κολυμπούν με μεγάλη ταχύτητα. Το είδος αυτό ζει περίπου 5 χρόνια. 

         Τα θηλυκά είναι πληρέστερα και ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά.Η ωοτοκία αναφέρεται σαν κάτι δύσκολο στην αιχμαλωσία. Αν παρόλα αυτά γεννήσουν  αυγά τότε αυτά θα τα βρούμε διασκορπισμένα ανάμεσα σε φυτά και οι γονείς θα πρέπει άμεσα να αφαιρεθούν για να αποφευχθεί η θήρευση των αυγών.

         Το μέγεθός τους φτάνει τα 3-4 cm

        Χρειάζονται μαλακό έως μέτρια σκληρό νερό (σκληρότητα 5-15 dGH), όξινο έως ελαφρώς αλκαλικό (pH 5,5-7,5), 22-26C θερμοκρασία .

      Όλα τα διαθέσιμα ψάρια στο εμπόριο είναι άγρια-που αλιεύονται.



πηγή : https://www.tropicalfishkeeping.com/profiles/dawn-tetra/#ixzz3unL59hwt

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode