Blue tetra, Boehlkea fredcochui

2014-02-16 17:41

BLUE TETRA, BOEHLKEA FREDCOCHUI

Blue tetra, Boehlkea fredcochui

To Μπλε τετρα ή, Boehlkea fredcochui, είναι ένα είδος της οικογένειας characin. Προέρχεται από τον Αμαζόνιο. Το μέγιστο μήκος που μπορεί να φτάσει το ψάρι αυτό είναι τα 5,5 εκ. Το χρώμα του είναι μπλε και ροζ.

Αν κάποιος θελήσει να το διατηρήσει στο ενυδρείο θα πρέπει να φροντίσει για τις κατάλληλες συνθήκες νερού. Θερμοκρασία:22-27 Κελσίου, pH: 6 έως 7,5 Σκληρότητα: Μαλακό -μεσαίο (λιγότερο από 15 º d).

Η διάρκεια ζωής του κυμάινεται μεταξύ 2-3 ετών.

Πρέπει πάντοτε να διατηρούνται σε ομάδες τουλάχιστον έξι ατόμων. Επειδή είναι πολύ δραστήρια ψάρια, χρειάζονται ανοικτούς χώρους για να κολυμπήσουν Είναι ψάρια ειρηνικά αλλά ορισμένες φορές γίνονται επιθετικά με άτομα του ίδιου είδους. Τα αρσενικά διαφοροποιούνται από τα θηλυκά διότι είναι πιο ευέλικτα, και έχουν πιο έντονα χρώματα.

Διατροφή: Είναι παμφάγα. Στο ενυδρείο θα δεχθούν ξηρά τροφή. Ωστόσο, φαίνεται να απολαμβάνουν  νιφάδες που έχουν ως βάση τους τα λαχανικά. Εκάστοτε μπορούμε να προσφέρουμε σ’ αυτά Bloodworm και γαρίδες άλμης .

Αναπαραγωγής: Για να επιτύχουμε την αναπαραγωγή θα πρέπει να προβούμε σε μείωση του pH και της σκληρότητας του νερού. Γενικά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για την αναπαραγωγή αυτού του είδους στα ενυδρεία. Μπορούμε όμως να επιχειρήσουμε τις ίδιες τεχνικές αναπαραγωγής που χρησιμοποιούμε και σε άλλα tetra (βλέπε για παράδειγμα https://petarismata.webnode.gr/products/aphyocharax-anisitsi-bloodfin-tetra-/)

Το είδος αυτό θα σας ζητήσει να καταβάλετε  μεγάλη προσοχή στις συνθήκες του νερού, για να επιδείξει πιο λαμπρά τον  χρωματισμό του.

Συμβατότητα με άλλα άλλα ψάρια:

Θα ζήσουν ευτυχισμένα με τα περισσότερα Tetra είδη (ιδιαίτερα το Neon Tetra και μαύρο Tetra ). Discus , Apistogramma 's, όπως Apistogramma Cacatouides και Apistogramma Borelli ,Corydoras Catfish (ιδιαίτερα Corydoras Sterbai και Corydoras aeneus ) αγγελόψαρα , κλόουν Λόουτς , τα κοινά Guppy καιΠλατύ ,Gourami (όπως το Μπλε Gourami και το Νάνος Gourami όπως το μέλι Gourami ) Επίσης μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα με τα περισσότερα Danio (ιδιαίτερα τη Zebra Danioκαι το Μαργαριτάρι Danio ), αλλά και με πολλά Killifish που αποτελούν ιδανικούς γι’ αυτά συντρόφους. ***Μην κρατάτε το είδος αυτό με ψάρια που έχουν μακρυά  πτερύγια, ή  ψάρια που  εύκολα εκφοβίζονται από πιο δραστικά είδη.
 

AquaRank: Vote For FishProfiles.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιβλιογραφία

1.      https://en.wikipedia.org

2.      https://www.aquaticcommunity.com

3.      https://www.aquariumfishexperts.com

4.      https://fishprofiles.com

 

βίντεο:

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode