Bucktooth tetra Exodon paradoxus

2014-02-22 01:04

   

    Το ψάρι αυτό ανήκει στην κατηγορία των ακτινοπτερυγίων στην οικογένεια characidae. Το συναντάμε στην λεκάνη του Αμαζονίου και στη συγκεκριμένα στη χώρα της Γουιάνας.

    Το χαρακτηριστικό του γνώριμα είναι οι διακριτές δύο μαύρες κηλίδες, η μία πριν την ουρά και η άλλη κάτω από ραχιαίο πτερύγιο. Το ραχιαίο πτερύγιο έχει χρώμα έντονο κόκκινο.

    Μπορεί να φτάσει σε μέγιστο μήκος τα 12 εκατοστά. Τρέφεται με μικρά ασπόνδυλα, μικρά ψάρια και φυτά. Συνεπώς σε ένα κοινωνικό ενυδρείο δεν μπορεί να συνυπάρξει με μικρότερα τέτρα.

    Πρόκειται για ψάρια ανθεκτικά στις ασθένειες και μπορούν να ζήσουν στα ενυδρεία για περισσότερο από δέκα χρόνια. Εξαιτίας του μεγέθους τους θα χρειαστούν ένα αρκετά ευρύχωρο ενυδρείο 125 λίτρων και άνω, για να στεγάσει ένα κοπάδι από αυτά 8 ατόμων και πάνω.

Συνθήκες νερού

Θερμοκρασία: 23-28 ° C

pH: 5,5-7,5

Σκληρότητα: 0-20 ° H

Συμπεριφορά και συμβατότητα

    Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει μια αρκετά μεγάλη ομάδα από αυτά. Τουλάχιστον μια ντουζίνα συνήθως συνιστάται. Ομάδα 25-50 δεν θα ήταν παράλογη σε αριθμό. Αν φυλάσσονται σε μικρότερες ομάδες, έχουν την τάση να τσιμπάει το ένα το άλλο έως ότου παραμείνει μόνο ένα ψάρι διότι έχουν την τάση να καυγαδίζουν μεταξύ τους συνεχώς. Είναι συνεπώς εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν κατάλληλοι συγκάτοικοι γι’ αυτό το είδος.

Σεξουαλικός διμορφισμός

    Τα αρσενικά είναι πιο αδύνατα από τα θηλυκά, και τείνουν να έχουν ελαφρώς επίμηκες ραχιαίο και πρωκτικό πτερύγιο.

Αναπαραγωγή

    Έχει επιτευχθεί, αν και σπάνια. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό και ελαφρώς όξινο με ph 6,0-6,5, και gh 1-5..

Μόλις τα ψάρια είναι σε καλή κατάσταση, επιλέξτε ένα ζευγάρι και μεταφέρετέ τα στο ενυδρείο ωοτοκίας. Αφαιρέστε τις ενήλικες, το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε την ύπαρξη αυγών. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 2-3 ημέρες. Υπάρχουν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με αύξηση του γόνου  



 

 

  Τα paradoxus παρουσιάζουν τα χρώματά τους καλύτερα όταν διατηρούνται σε ένα σκοτεινό υπόστρωμα με ζωντανά φυτά που συνοδεύονται από ένα     σκούρο φόντο. Κατάλληλα φυτά είναι τα  πλατύφυλλα είδη, όπως τα ξίφη Amazon και Java φτέρη, καθώς και διάφορες ποικιλίες  χλόης.

.

 

 

 

Βιβλιογραφία

  1. https://www.fishdeals.com
  2. www.seriouslyfish.com
  3. en.wikipedia.org

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode