Carnegiella

2014-01-14 09:42

 

Carnegiella

Carnegiella: ονομάστηκε προς τιμήν της Miss Margaret Carnegie

Το ψάρι αυτό κατάγεται από την Νότια Αμερική, όπου συναντάται κυρίως στον Αμαζόνιο. Προτιμά να κινείται σε στάσιμα νερά που σκιάζονται από βλάστηση.

Το μέγεθός του φτάνει τα 4,5 εκατοστά. Κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια του νερού και έχουν την τάση να πηδούν έξω απ’ αυτό. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε πάντοτε καπάκι στο ενυδρείο μας. Συμβιώνουν εύκολα με άλλα ψάρια που ζουν στον βυθό, ενώ αισθάνονται άβολα με ψάρια που κολυμπούν σαν κι αυτά κοντά στην επιφάνεια. Ιδανικά συμβιώνουν μαζί με characids και μικρότερα callichthyid,  loricariid,  γατόψαρα., Apistogramma spp. και άλλες κιχλίδες νάνους

Ζει σε ομάδες γι’ αυτό αν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε μ’ αυτά θα πρέπει να αγοράσουμε από πέντε άτομα  και πάνω.

Τα θηλυκά δύσκολα ξεχωρίζουν από τα αρσενικά, συνήθως όμως είναι περισσότερο στρογγυλεμένα από κάτω

Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται από 20-28 βαθμούς Κελσίου, το νερό τους πρέπει να έχει ph 6-6,5 αν θέλουμε να τα αναπαράγουμε. (Βέβαια αναπαραγωγή τους σε ενυδρεία δεν έχει καταγραφεί κι έτσι θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όλα τα  Carnegiella που υπάρχουν στο εμπόριο είναι πιασμένα από τον φυσικό του χώρο).

Η σκληρότητα του νερού θα πρέπει να είναι μέχρι και 20 dhg

 

Στη φύση τρέφονται με έντομα, στο ενυδρείο πρέπει να τα παρέχουμε ζωντανή ή κατεψυγμένη τροφή όπως  Daphnia, Moina, Grindal σκουλήκι, κλπ.. μαθαίνουν να τρώνε και αποξηραμένες τροφές όπως Αρτέμια ή δάφνιες, αλλά αυτό απαιτεί αρκετή προσπάθεια από μέρους μας.

 

 
 

 Βιβλιογραφία

  1. www.seriouslyfish.com
  2. tsamisaquarium.gr

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode