coffee-bean tetra, Hyphessobrycon takasei

2014-03-24 10:27

Ανήκει στην οικογένεια C HARACIDAE.

    Το σώμα του είναι ανοιχτόχρωμο, στο οποίο διακρίνεται ένα απαλό πορτοκαλί σχεδόν λευκό και ημιδιαφανές χρώμα. Υπάρχει ένα μεγάλο μαύρο οβάλ σήμα στο πίσω μέρος των πλευρών του σε σχήμα φασολιού χρώματος καφέ. Αυτό το στίγμα  δίνει σε αυτό το ψάρι και το χαρακτηριστικό όνομα «καφέ φασόλι». Το ραχιαίο πτερύγιο έχει μια σκοτεινή κηλίδα με κίτρινο χρωματισμό έναντι της βάσης των  πτερυγίων. Το πρωκτικό πτερύγιο έχει χρώμα ανοιχτό πορτοκαλί ενώ το ουραίο πτερύγιο έχει απαλό κίτρινο χρώμα. Το μάτι διαπερνάται από μια μαύρη κάθετη γραμμή .

    Είναι μικρού μεγέθους ψάρι, περίπου 3,0 cm. Η καταγωγή του προέρχεται από την Βραζιλία και συγκεκριμένα από τις περιοχές Araguari και Oyapock.

    Είναι παμφάγο είδος χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στην διατροφή του.

    Επειδή όπως τα περισσότερα tetra αρέσκεται στο να ζει σε ομάδες, αν το επιλέξουμε για είδος του ενυδρείου μας θα πρέπει να αγοράσουμε 6 άτομα ή και περισσότερα.

    Το είδος αυτό δεν είναι πολύ απαιτητικό στις συνθήκες του νερού, αν και κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Σε γενικές γραμμές χρειάζεται θερμοκρασία 22 - 27 ° C, ρΗ 5.5 έως 7.4 και σκληρότητα (dH) 2 – 14.

    Επειδή είναι κινητικό ψάρι, θα πρέπει να του παρέχεται αρκετός χώρος κολύμβησης.  Δεν του αρέσουν τα  πολύ ισχυρά ρεύματα ή τα πολλά φώτα.

    Μπορεί να συμβιώσει με πολλά είδη τα οποία όμως να είναι παρόμοια σε μέγεθος με αυτό.

    Διάκριση του φύλου: Τα ενήλικα θηλυκά είναι πιο δυνατά και περισσότερο ισχυροποιημένα απ’ ότι τα αρσενικά.

 

Βιβλιογραφία

 

  1. badmanstropicalfish.com
  2. www.theaquariumwiki.com

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode