Diamond tetra

2015-12-20 19:04

Moenkhausia pittieri

Diamond Tetra

 

      Κατάγεται από την λίμνη Βαλένθια της Βενεζουέλα. Η λίμνη αυτή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο οροσειρές και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Βενεζουέλας. Η ποιότητα του νερού είναι γενικά πολύ χαμηλή, κυρίως λόγω της ρύπανσης από ανθρώπινες γεωργικές  και βιομηχανικές δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, η λίμνη αυτή είναι πολύ επιρρεπής σε πολλαπλασιασμό των φυκιών. Το «διαμάντι»  μας , αρέσκεται να κολυμπά σε ρηχά νερά τα οποία διαθέτουν πυκνή βλάστηση. Τα περισσότερα από τα ψάρια που πωλούνται στο εμπόριο εκτρέφονται σε φάρμες στην Ανατολική Ευρώπη ή την Άπω Ανατολή.

            Το μέγεθός τους φτάνει τα 6 εκατοστά. Σαν είδος είναι αρκετά προσαρμόσιμο παρότι δεν του αρέσει ο έντονος φωτισμός. Φαίνονται εξαιρετικά σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο όπου θα αναπτύξουν κάποια πραγματικά έντονα χρώματα. Με πράσινο και χρυσό, πορτοκαλί ,  ελκυστικό ασημί, βιολετί ρίγες, έχει μια θαυμάσια αφρώδη εμφάνιση. Αυτό το Tetra είναι πολύ ανθεκτικό με μακρά σε διάρκεια ζωή.

            Είναι τροπικό ψάρι και ζει σε θερμοκρασία από 24 έως 28 ° C.  pH: 5.5 έως 7,0.  Σκληρότητα: 5 έως 12 ° H

Διατροφή

        Είναι εύκολο να τραφούν. Θα δεχτούν εύκολα οτιδήποτε τους προσφέρεται . Για αν κάπου κάπου προσφέρετε  μικρά ζωντανά και κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως γαρίδες άλμης  θα δείξουν καλύτερα τα χρώματά τους.

       Σαν χαρακτήρας  είναι αρκετά ειρηνικά. Τα αρσενικά μεγαλώνουν εντυπωσιακά σε σχέση με άλλα τέτρα. Μπορούν να συμβιώσουν με livebearers, danionins, rasboras, και άλλα tetras . Μπορεί επίσης να διατηρηθούν  με την πλειοψηφία των ευρέως διαθέσιμων  gouramis και κιχλίδες νάνους.

        Αν τα διατηρήσετε σε έναν αριθμό 6-8 ατόμων θα αποφύγετε το έντονο στρες και την επιθετική συμπεριφορά που ενδεχομένως μπορεί να προκληθεί. Όταν διατηρούνται σε  αυτόν τον αριθμό κάθε πιθανή αντιπαράθεση θα κλειστεί εσωτερικά μέσα στην ομάδα τους. Αν επίσης βάλετε πολλούς αρσενικούς εν συγκρίσει με τις θηλυκές πιθανόν να γίνετε μάρτυρες μερικών ακίνδυνων όμως αντιπαραθέσεων.

    Πώς να ξεχωρίσετε τα αρσενικά από τα θηλυκά; Τα αρσενικά τείνουν να είναι μεγαλύτερα και λιγότερο στρόγγυλα από τα θηλυκά, με περισσότερα αδαμάντινα στίγματα στο σώμα τους από τα οποία άλλωστε παίρνουν και το όνομά τους.  

Αναπαραγωγή

    Μπορούν  να αναπαραχθούν  με παρόμοιο τρόπο με πολλά άλλα  tetras. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό ενυδρείο. Κάτι περίπου σαν και το 18 "x 12" x 12 " σε μέγεθος είναι μια χαρά. Χρησιμοποιήστε πολύ χαμηλό φωτισμό και προσθέστε πλατύφυλλα φυτά, όπως Java βρύα. Τοποθετείστε κάτι σαν τούλι από το οποίο μέσα θα μπορούν να περάσουν τα αυγά χωρίς οι γονείς να μπορούν να τα φτάσουν και έτσι να τα κατασπαράξουν. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό και όξινο  με εύρος ph 5.5 - 6.5, gh 1-5, με θερμοκρασία περίπου θερμοκρασίας 80-84 ° F. Το φιλτράρισμα του νερού να γίνεται με απαλό και όχι βίαιο τρόπο.

      Όταν τα θηλυκά είναι αισθητά γεμάτα με αυγά και τα αρσενικά εμφανίζουν καλύτερα τα χρώματά τους, επιλέξτε το παχύτερο θηλυκό και το καλύτερο χρώμα σε αρσενικό να τα μεταφέρετε στο μικρό ενυδρείο  το βράδυ. Λογικά θα πρέπει να αναπαράγονται το επόμενο πρωί.

    

  

 

Βιβλιογραφία

1.        https://www.seriouslyfish.com/species/moenkhausia-pittieri/

2.       https://animal-world.com/encyclo/fresh/characins/diamond.php

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode