Disk Tetra

2016-01-03 19:54

Disk tetra

Επιστημονική Ονομασία: Myleus schomburgkii

Κατάγεται από την Νότια Αμερική, και πιο συγκεκριμένα από τον ποταμό Nanay παραπόταμο του ποταμού Ορινόκο. Δεν ταιριάζει εύκολα με άλλα ψάρια παρά μόνο με το είδος του.
Το Disk Tetra μπορεί να επιτύχει ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, φθάνοντας μέχρι και 16 ίντσες (42 εκατοστά)! Χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο ενυδρείο συνεπώς για να διατηρηθεί.

Αυτά τα ψάρια είναι γνωστό ότι έχουν ένα ισχυρό δάγκωμα (ref: FishBase - "Έχει ισχυρή οδοντοστοιχία που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμούς. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε γύρω από τους μεγαλύτερους ενήλικες.

Οι περισσότεροι χομπίστες θα πρέπει απλά να τα θαυμάσουν και στη συνέχεια να τα προσπεράσουν αν τα δουν σε ενυδρεία καταστημάτων.

Αν παρόλα αυτά κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με αυτά τα ψάρια θα πρέπει να γνωρίζει ότι χρειάζονται:  pH 5-7 | Θερμοκρασία: 73 ° F - 80 ° F (23 ° C - 27 ° C)

Στην άγρια ​​φύση τρώνε τα μικρότερα ψάρια, τα μαλακόστρακα, τα σαλιγκάρια, τα φρούτα, κλπ. Στο ενυδρείο μπορεί να τραφεί με ζωντανά ή αποψυγμένα παρασκευάσματα ψαριών του γλυκού νερού.

Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από  8-10 χρόνια, ή πιθανόν και περισσότερο.

Η αναπαραγωγή του στο ενυδρείο δεν είναι εύκολη. Αν επιτευχθεί τότε θα διαπιστώσει κανείς ότι σκορπίζει τα αυγά του στο νερό. Πάντως δεν είναι εύκολο κανείς να ξεχωρίσει τα αρσενικά από τα θηλυκά.



 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode