Hemigrammus hyanuary

2015-01-16 21:01

Hemigrammus hyanuary

Hemigrammus hyanuary

    Προέρχεται από τον Αμαζόνιο του Περού και της Βραζιλίας. Το όνομά του το πήρε επειδή για πρώτη φορά συλλέχθηκε από τη λίμνη Hyanuary, κοντά στην Βραζιλιάνικη πόλη Μανάους. Το όνομα Hemigrammus προέρχεται από την ελληνική έννοια "με μισή γραμμή". Το μέγεθός του φτάνει τα 4 cm.

    Ξεχωρίζει από μία πρασινοκίτρινη ιριδίζουσα γραμμή πλαγίως κατά μήκος του σώματος κάπως παρόμοια με τα "νέον" tetras. Το θηλυκό είναι περισσότερο στρόγγυλο στην κοιλιά από τα αρσενικά. Το αρσενικό έχει ένα μικρό γάντζο στο πρωκτικό πτερύγιο του. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το δει κανείς. Διατηρούνται σε ομάδες έξι ατόμων ή και περισσότερων. Τρέφεται με ποικίλες τροφές, κυρίως φυτικές νιφάδες, γαρίδες άλμης κ.α

    Ένα κοπαδάκι από αυτά μπορεί άνετα να φιλοξενηθεί σε ενυδρείο 70 λίτρων.

    Το νερό θα πρέπει να έχει: Θερμοκρασία: 23-27 ° C , pH: 6,0-7,0. Τείνει να χάνει το χρώμα, όταν διατηρείται σε αλκαλικές συνθήκες., Σκληρότητα: 2-15 ° Η

    Γενικά πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο και προσαρμόσιμο είδος που δεν ανταγωνίζεται  τους άλλους συγκάτοικούς του. Μπορεί να συνδυαστεί άνετα με άλλα παρόμοια είδη μ’ αυτό.

    Μπορούν να αναπαραχθούν με τον ίδιο τρόπο όπως και σε άλλα είδη αυτού του γένους. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό ενυδρειάκι, μεγέθους περίπου 18 "x 10" x 10 ". Αυτό θα πρέπει να έχει πολύ χαμηλό φωτισμό και να περιέχει πλατύφυλλα φυτά, όπως Java βρύα ώστε να δώσει τη δυνατότητα στο ψάρι να καταθέσει κάπου τα αυγά του. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε  να καλύψουμε  τον πάτο του ενυδρείου με κάποιο είδος  πλέγματος. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε τα αυγά να μπορούν  να πέσουν  κάτω από αυτό, αλλά αρκετά μικρό έτσι ώστε οι ενήλικες να μη μπορούν να τα φτάσουν. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό με ph 5.5 έως 6.5,  και gh 1-5.

    Όταν τα θηλυκά είναι αισθητά γεμάτα με αυγά και τα αρσενικά εμφανίζουν καλύτερα χρώματα τους, επιλέξτε το παχύτερο θηλυκό και το καλύτερο σε χρώμα αρσενικό και μεταφέρετέ στο ενυδρείο ωοτοκίας  το βράδυ. Λογικά θα αναπαραχθούν το επόμενο πρωί. Αμέσως μετά την γέννα απομακρύνετε τους ενήλικες από το ενυδρείο.  Τα αυγά θα εκκολαφθούν σε 24-36 ώρες. Θα πρέπει να τρέφονται με εγχυματικά για τις πρώτες ημέρες, έως ότου γίνουν αρκετά μεγάλα για να δεχθούν γαρίδες άλμης. Τα αυγά είναι ευαίσθητα στο φως στα πρώτα στάδια της ζωής τους και έτσι το ενυδρείο θα πρέπει να είναι αρκετά σκοτεινό.

    Το ψάρι αυτό είναι επίσης γνωστό ως  Costello ή πράσινο νέον τέτρα.

   

Βιβλιογραφία

  1. www.seriouslyfish.com
  2. www.tropicalfishkeeping.com

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode