Hyphessobrycon axelrodi (Calypso Tetra)

2014-03-04 21:08

Οικογένεια: Characidae

Κατανομή: Το Calypso Tetra είναι ενδημικό της Νότιας Αφρικής καθώς επίσης το συναντάμε σε περιοχές του Τρινιδάδ και της Βραζιλίας. Του αρέσει να κολυμπά σε νερά που είναι διαυγή, ελαφρώς θολά, και περιστασιακά και σε βάλτους.

Συνθήκες νερού:

PH: 5,5 - 6,0 pH

Θερμοκρασία: 22 - 23 ° C

Σκληρότητα: 5 - 8 dH

Περιγραφή: Φτάνει σε μήκος 4 εκατοστά, Το Hyphessobrycon axelrodi είναι ειρηνικό ψάρι ιδανικό για κοινόβια ενυδρεία.

Τα πτερύγια του Calypso Tetra είναι διαφανή, με ελαφρώς μεταλλικού χρώματος  άκρη που εκτείνεται εμπρός από το πρωκτικό πτερύγιό του. Το σώμα του είναι κυρίως ασήμι, με δύο παχιές γραμμές – μία μαύρη και μία αργυρού χρώματος.. Η μαύρη γραμμή καταλήγει στο ουραίο πτερύγιο και είναι αρκετά ιριδίζουσα.

Τα αρσενικά έχουν λεπτότερο χρώμα από τα θηλυκά.

Διατροφή: Είναι παμφάγο ζώο, κάθε διατροφή είναι αποδεκτή γι’ αυτά. Παρόλα αυτά  προτιμούν μια πιο ισορροπημένη αναλογία μεταξύ νιφάδων και κατεψυγμένων τροφίμων.

Αναπαραγωγή: Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες δεδομένου ότι δεν τα βρίσκουμε συχνά σε καταστήματα. Η κοινή μέθοδος που χρησιμοποιείται για τα είδη Hyphessobrycon συνιστάται για μια απόπειρα αναπαραγωγής και σ’ αυτό το είδος.

 

Συμβατά είδη μ’ αυτό: Neon Tetra, μαύρο Tetra  Discus , Apistogramma 's, όπως Apistogramma Cacatouides και Apistogramma Borelli , Corydoras Catfish (ιδιαίτερα τα Corydoras Sterbai και τα Corydoras aeneus ) αγγελόψαρα , κλόουν Λόουτς , κοινή Guppy και Πλατύ , Gourami (όπως το Μπλε Gourami και το Νάνος Gourami όπως το μέλι Gourami ) Επίσης, Danio (ιδιαίτερα τα Zebra Danio και τα Μαργαριτάρι Danio πολλά Killifish .

Βιβλιογραφία

 

  1. www.aquariumfishexperts.com

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode