Hyphessobrycon heterorhabdus

2014-01-23 19:26

Hyphessobrycon heterorhabdus

 

    Ανήκει στην οικογένεια Characidae. Προέρχεται από το χαμηλότερο τμήμα της λεκάνης του Αμαζονίου στην περιοχή της Βραζιλίας.

     Καφέ μαύρο με ασημί, είναι τα κύρια χρώματα αυτού του ψαριού. Μια μαύρη γραμμή εκτείνεται από το κάλυμμα των βραγχίων έως και την ουρά. Μία επίσης κίτρινη και κόκκινη ρίγα διασχίζει το σώμα του. Γενικά το tetra αυτό δίνει την εντύπωση πως προσομοιάζει με την βελγική σημαία.

    Μπορούν να φτάσουν σε μήκος μέχρι 4cm. Συνεπώς ένα ενυδρείο 60cm Χ 37,5 εκατοστά x 30cm  χωρητικότητας 70 λίτρων είναι μια χαρά για ένα κοπάδι από αυτά.

            Οι κατάλληλες συνθήκες του νερού γι’ αυτά είναι: Θερμοκρασία: 23-28 ° C

pH: 5,5-7,5 και Σκληρότητα: 1-12 ° H .

    Τρέφεται κυρίως με μικρά ασπόνδυλα στη φύση. Στο ενυδρείο ένα μείγμα από αποξηραμένα νιφάδες και κόκκους και εννίοτε  μικρά ζωντανά και κατεψυγμένα τρόφιμα αποτελούν μία επαρκή διατροφή γι’ αυτά.

    Μπορεί να συμβιώσει με Hemigrammus , Hyphessobrycon ,κιχλίδες νάνους, Corydoras και μικρά Loricariids. Σε μια πιο γενική κοινότητα, μπορεί να συνδυαστεί με τα μικρότερα Rasboras, barbs, Anabantoids και της Δυτικής Αφρικής νάνους cichlids .

    Είναι σμηνόψαρο. Μία ομάδα 6 και πλέον ατόμων θεωρείται απαραίτητη για την ομαλή επιβίωση αυτού του ψαριού.

    Τα θηλυκά τείνουν να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά, ιδιαίτερα όταν αυτά βρίσκονται  σε αναπαραγωγική κατάσταση.

    Για την αναπαραγωγή τους θα χρειαστούμε ένα ενυδρείο μικρού μεγέθους το οποίο θα διαθέτει χαμηλό φωτισμό και θα είναι φυτεμένο με πλατύφυλλα φυτά για να μπορούν τα ψαράκια να καταθέσουν εκεί τα αυγά τους. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό (5,5-6,5 ph) και η θερμοκρασία ελαφρώς ανεβασμένη από την συνήθη.

    Όταν τα θηλυκά είναι αισθητά γεμάτα με αυγά και τα αρσενικά εμφανίζουν καλύτερα τα χρώματά τους, επιλέξτε το παχύτερο θηλυκό και το καλύτερο σε χρώμα αρσενικό και μεταφέρετέ τα  στο ενυδρείο ωοτοκίας το βράδυ. Αυτά θα γεννήσουν το επόμενο πρωινό.

    Οι ενήλικες τρώνε τα αυγά τους γι’ αυτό θα πρέπει να απομακρύνονται από το ενυδρείο αναπαραγωγής το ταχύτερο δυνατό. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 24-36 ώρες, και τα ιχθύδια είναι ικανά να κολυμπήσουν 3-4 ημέρες αργότερα. Θα πρέπει να τρέφονται αρχικά με εγχυματικά μέχρι να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερες τροφές όπως microworm ή γαρίδες άλμης nauplii . Τα αυγά είναι φωτοφοβικά και έτσι το ενυδρείο αναπαραγωγής θα πρέπει να έχει χαμηλό φωτισμό. Τα αυγά είναι επιρρεπείς σε μύκητες και τα μωρά ασθενούν εύκολα. Τα ιχθύδια δεν λαμβάνουν εύκολα τροφή. Γενικά τα Hyphessobrycon heterorhabdus δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα περισσότερα άλλα tetras, επειδή είναι ευαίσθητα σε  διάφορες ασθένειες. Το γεγονός αυτό κάνει αυτό το είδος να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εμπόριο.

                Βιβλιογραφία

  1. https://fish.mongabay.com
  2. www.seriouslyfish.com
Βίντεο:

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode