Mimagoniates microlepis

2014-02-19 13:14

Mimagoniates microlepis

    Το ψάρι αυτό ανήκει όπως και όλα τα τέτρας στην οικογένεια Characidae, και στην υποοικογένεια Glandulocaudinae

    Στο φυσικό του περιβάλλον θα το συναντήσουμε στις νοτιοανατολικές πολιτείες της Βραζιλίας,  ιδιαίτερα στην Bahia και στο βόρειο άκρο του Rio Grande do Sul.  Εκεί κολυμπούν σε ρυάκια , μικρά ποταμάκια και παραπόταμους παράκτιων πλημμυρικών περιοχών.

    Το μήκος του φτάνει τα 6cm.

    Αν θέλετε να το απολαύσετε στις καλύτερες στιγμές του χρησιμοποιήστε άμμο ως υπόστρωμα , προσθέτοντας βράχους και κλαδιά για να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον το οποίο θα προσομοιάζει με τον φυσικό του χώρο.

                    Συνθήκες νερού

Θερμοκρασία: Προτιμά ελαφρά ψυχρές θερμοκρασίες, (18 - 23 ° C).

pH: 6,0 - 7,0

Σκληρότητα: 2 - 20 ° H

                    Διατροφή

    Στη φύση τρέφονται αποκλειστικά με έντομα. Στο ενυδρείο όμως θα προσφέρουμε τακτικά γεύματα με μικρά ζωντανά και κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως bloodworm , Daphnia και γαρίδες άλμης , μαζί με αποξηραμένες νιφάδες και κόκκους.

                    Συμβατότητα

    Hemigrammus ή Hyphessobrycon tetras, μολύβι ψάρια, Apistogramma και άλλες μικρές κιχλίδες, Corydoras και Loricariids. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με  μικρότερα Rasboras, barbs, Anabantoids και της Δυτικής Αφρικής νάνους cichlids όπως Pelvicachromis. Δεν ταιριάζουν με δίσκους ή άλλα είδη που  απαιτούν υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως σχεδόν με όλα τα άλλα τέτρας θα πρέπει να αγοράζουμε μία ομάδα από αυτά, 6 ή περισσότερων ατόμων διότι τους αρέσει να ζουν σε σμήνη.

                    Σεξουαλικός διμορφισμός

    Τα ενήλικα θηλυκά είναι πιο στρογγυλεμένα στην κοιλιά και έχουν λιγότερο έντονα χρώματα από τα αρσενικά. Από την άλλη τα αρσενικά έχουν ένα τροποποιημένο όργανο αναπνοής με το οποίο κάνουν ήχο  σαν αχνό κελάηδημα, κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας.

Αναπαραγωγή

        Για την αναπαραγωγή τους θα χρειαστούμε ένα ενυδρείο μικρού μεγέθους το οποίο θα διαθέτει χαμηλό φωτισμό και θα είναι φυτεμένο με πλατύφυλλα φυτά για να μπορούν τα ψαράκια να καταθέσουν εκεί τα αυγά τους. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό (5,5-6,5 ph) και η θερμοκρασία ελαφρώς ανεβασμένη από την συνήθη.

        Όταν τα θηλυκά είναι αισθητά γεμάτα με αυγά και τα αρσενικά εμφανίζουν καλύτερα τα χρώματά τους, επιλέξτε το παχύτερο θηλυκό και το καλύτερο σε χρώμα αρσενικό και μεταφέρετέ τα  στο ενυδρείο ωοτοκίας το βράδυ. Αυτά θα γεννήσουν το επόμενο πρωινό.

       Οι ενήλικες τρώνε τα αυγά τους γι’ αυτό θα πρέπει να απομακρύνονται από το ενυδρείο αναπαραγωγής το ταχύτερο δυνατό. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 24-36 ώρες, και τα ιχθύδια είναι ικανά να κολυμπήσουν 3-4 ημέρες αργότερα. Θα πρέπει να τρέφονται αρχικά με εγχυματικά μέχρι να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερες τροφές όπως microworm ή γαρίδες άλμης nauplii .

 

Βιβλιογραφία

  1. https://www.seriouslyfish.com
  2. https://en.wikipedia.org/

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode