Moenkhausia takasei

2014-02-08 21:36

Moenkhausia takasei

    Το ψάρι αυτό ανήκει στην οικογένεια Characidae «μαύρο σακάκι» στην ελληνική μετάφραση! Εξαιτίας βέβαια του μαύρου χρώματος με το οποίο είναι ενδεδυμένο.
    Η πατρίδα του είναι ο Αμαζόνιος στην Βραζιλία. Συνεπώς όσοι θέλετε να υιοθετήσετε τέτοια ψάρια στο ενυδρείο σας, θα πρέπει να έχετε θερμοκρασία νερού22 - 28 ° C, ph 6.2 έως 7.6 2.
    Πρόκειται για ήρεμα ψάρια που μπορούν να συμβιώσουν με  πολλά είδη του μεγέθους τους. Το μέγεθος αυτών τα ψαριών φτάνει τα 3,5 cm.Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι είναι επίφοβα στο  να δαγκώσουν τις ουρές και  τα πτερύγια ψαριών με μακριά πτερύγια . Αρέσει σε αυτά τα ψάρια να κολυμπούν γρήγορα , συνεπώς το ενυδρείο θα πρέπει να διαθέτει τόπους ανοικτούς για κολύμπι .

    Διατροφή: τρώνε τα περισσότερα είδη τροφίμων
 

    Προσδιορισμός των ειδών : Η  κοιλιά του θηλυκού φαίνεται σαν πρησμένη.
    Αναπαραγωγή:  Χρειάζεται  πολύ μαλακό νερό.  Είναι επιθυμητό  να διαχωριστούν τα αρσενικά από τα θηλυκά για μία με δύ εβδομάδες. Τα ενήλικα ψάρια θα πρέπει να αφαιρεθούν μετά την ωοτοκία . Τα αυγά εκκολάπτονται μετά από περίπου 36-20 ώρες και τα ιχθύδια είναι έτοιμα για κολύμπι 3 - 5 ημέρες αργότερα

 

 

Βιβλιογραφία

  1.    https://ca.wikipedia.org/
  2. www.fishbase.org
  3. https://www.israquarium.co.il (εβραϊκή ιστοσελίδα)

 

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode